Børnerettighedsdag 2017

Sorø Privatskole, som er Red Barnet ambassadørskole, holder børnerettighedsdag i samarbejde med Red Barnet den 20. november på skolen.

 

Sammen med cirka 300 andre skoler markerer Sorø Privatskole børnerettighedsdagen den 20. november, samme dato som Børnekonventionen blev vedtaget i 1989 på FN’s generalforsamling.


”Alle bør kende deres rettigheder, især børn. Hvis vi ikke giver dem mulighed for at lære deres rettigheder, så er der stor sandsynlighed for, de vokser op uden at kende dem. Det handler om mere end mad, sundhed og tag over hovedet, som jo er opfyldt for alle børn i et land som Danmark. Det handler også om børns ret til udvikling gennem skolegang og leg. Børns ret til beskyttelse mod vold og misbrug. Og børns ret til medbestemmelse og ytringsfrihed. Det handler kort sagt om at skabe samfundsbevidste demokratiske medborgere,” Nanna Kofoed Øhrgaard, skoleleder på Sorø Privatskole.

 

Børnerettighedsdagen er en festlig og lærerig skoledag med fokus FN's Børnekonvention og årets tema "Børn på flugt". Det op til de enkelte klasser, hvordan de vil arbejde med rettighederne. I indskolingen snakkede de bl.a. om flygtninge fra Syrien, hvad de selv ville tage med, hvis de skulle flygte, og hvad deres vildeste drøm er. På mellemtrinnet og i udskolingen lavede de præsentantioner, som de fremlagde for hinanden i henholdvis salen og i Frederiksvej 10. #BørnHarRet #Skole