Fastelavn 2018

Sorø Privatskole vendte hverdagen på hovedet for en stund, da 450 elever fra 0.-6. klasse fejrede fastelavn med hinanden. En gammel skik i Danmark, der har rødder tilbage til tiden før reformationen, og en fast tradition på skolen. Skolens fastelavnsfest blev holdt sidste dag før vinterferien, fredag den 9. februar.

Traditionen tro bliver der holdt fastelavn på skolen i 0.-6. klasse. Eleverne i 0.-3. klasse startede med tøndeslagning i skolens sal, en årgang efter den anden, slag i slag fra kl. 8.00 til 11.00. Efter 10-pausen startede eleverne fra 4.-6. klasse med tøndeslagning i den store skolegård.

”Det handler i høj grad om trivsel, når vi holder fastelavnsfest på Sorø Privatskole. Når eleverne føler sig som en del af et fællesskab, så styrkes trivslen og trygheden for alle, og et godt og trygt socialt liv i klassen er nu engang også det bedste fundament for læring. Derfor er fastelavn mere end lækre fastelavnsboller og opfindsomme udklædninger. Det er en af mange traditioner på skolen, som er med til at skabe det gode fundament for læring, som vi har her på skolen,” - Nanna Kofoed Øhrgaard

Da alle tønder var tilintetgjort, som det sig hør og bør, blev der kåret kattekonger og kattedronninger på årgangen, og i 4.-6. klasse fik de også præmieret bedst udklædte elev på årgangen. I stedet for slik i tønderne fik alle elever en friskbagt fastelavnsbolle fra skolens køkken og en juice.