Skolefest 2018

Mere end 1.000 gæster deltager, når Sorø Privatskole holder den traditionelle skolefest i Sorø Hallen for elever, forældre og medarbejdere. Skolefesten består af mad, musical og musik. I år opførte eleverne fra 7.-9. klasse, der har valgt linjefaget Drama & musik, musical Here Comes The Sun.

Skolefesten er skoleårets helt store festdag, hvor elever, forældre og medarbejdere mødes på tværs af klasser og årgange. Det er her alle skolens små fællesskaber bliver en del af det store fællesskab, når alle på skolen er sammen. Skolefesten består af tre dele. Første del er fællesspisning med mad leveret af Viggis Event Catering. Anden del er musicalforestillingen Here Comes The Sun, som bliver opført af eleverne fra linjefaget Drama & musik. Den tredje og sidste del er musik leveret af partybandet PopRecycle og diskoteket Sparto samt fælles hygge med kaffe og kage.

"For rigtig mange er Sorø Privatskole et af livets vigtigste årtier. Derfor er det også vigtigt, at vi én gang om året mødes uden for skolens kendte rammer, og deler vores engagement i Sorø Privatskole med hinanden. Vi fejrer ikke første skoledag, skolens fødselsdag eller hvilken elev, der løb længst til motionsdagen. Til skolefesten fejrer vi hinanden og vores følelsesmæssige involvering i skolen. Skolefesten er ikke en morgensang i salen, en skole-hjem-samtale eller et forældremøde efter skole. Det er en festdag, hvor vi skal løsne op og prøve at tale om nogle andre ting end skoledagen med hinanden," - Nanna Kofoed Øhrgaard, skoleleder

The Beatles blev på mange måder ikon for det opbrud i den vestlige verden, som vi kalder 60’ernes ungdomsoprør, gennem deres enestående musikalske univers. En tid som på mange måder var meget anderledes end vores i dag. Men måske er The Beatles faktisk mere relevante end nogensinde. Det mener de i hvert fald på Sorø Privatskole, hvor eleverne fra 7.-9. klasse, som har valgfaget Drama & musik, opførte ”Here Comes The Sun”, en ny original musical, der nyfortolker 60’er ikonernes musik og tekstunivers.

Musicalen handler om mødet mellem fire unge, som alle føler sig fortabt i tiden. Der opstår en særlig kemi mellem dem, og kort efter befinder de sig på en forunderlig rejse sammen, hvor særlige personer sender dem på jagt efter at løse gåden, der skal redde verden.