Om dagligdagen i musikskolen

Når eleverne begynder i Musikskole - frivillige undervisningstilbud, kan det blive grundlaget for en livslang glæde og interesse for musikken. Her udforsker og nørder eleverne med deres musiske lyster og evner, hvad enten det er på en guitar eller med stemmen. Det sker både solo og i samarbejde, hvor eleverne prøver sig selv af sammen med andre.

Skemaet

Tilmelding sker i slutningen af skoleåret, eller i starten af skoleåret, hvis der stadig er plads i undervisningen eller på holdene. Skemaet bliver herefter lagt i starten af skoleåret i bedste hensigt med hensyntagen til alder, bopæl, musikalske niveau og sociale ønsker.

Om underviserne: Underviserne har alle det tilfælles, at de underviser i noget, som de personligt brænder for. Noget du helt sikkert mærker, når I mødes. Deres fokus er på åbenhed, effektivitet og faglighed.

Undervisningen

Undervisningen foregår primært i skolens musik- og faglokaler, men den kan også finde sted i andre ledige lokaler. Her møder elev og lærer på de aftalte tidspunkter med udgangpunkt i skemaet. Det er derfor vigtigt, at der bliver meldt afbud til læreren eller skolens kontor ved sygdom eller lignende. Aflysninger sker via et opslag på ElevIntra + ForældreIntra og døren til undervisningslokalet.

Om musikken: Musik er livsglæde - at spille og skabe musik er at udvikle sig selv. Musik nedbryder vægge og flytter dermed grænser. Musik giver et kick og man mærke gyset ved at spille live for andre mennesker. Musik er fantastisk kommunikation - en dør til andre mennesker.

Koncerter

Hvert år er der de faste koncerter sidste onsdag eller torsdag før efterårsferien, vinterferien, påskeferien og sommerferien. Derudover er der optrædener til skolens fællessamlinger og til juleafslutningen i Klosterkirken. Ligesom spontane fyraftenskoncerter også kan forekomme.

Sofie, 9. klasse, udtaler: ”Hver eneste uge glæder jeg mig til at komme til sang igen. Jeg føler virkelig, at jeg har lært meget, og jeg kan mærke den store udvikling, min stemme har taget over det sidste år. Udover de musiske færdigheder lærer man også en hel masse om selvdisciplin, fordi man selv skal tage ansvar for ens egen læring. Det er bare en fed oplevelse, når man når sine mål og kan mærke, at man har lært noget.”

Musikskolen tilbyder

  • At skabe forudsætninger hos den enkelte elev for livslang deltagelse inden for musikken.
  • At give den enkelte elev musiske færdigheder.
  • At øge elevernes forståelse af sig selv som en del af et fællesskab.
  • At fremme skolens musiske miljø.

Sociale medier

Skolen bruger aktivt de sociale medier i forskellige sammenhænge. Det kan være deling af hverdagsmomenter, mærkedage, informationer, presseklip, stillingsopslag eller lignende.

Følg os på