Danske lærere er ikke nær så strenge som de franske

Vi har fået to nye elever på skolen – fra Frankrig. Det er Rose Rubio og Celestine Pillot, begge 15 år. De er udvekslingsstudenter og skal være her indtil slutningen af november.

Rose er fra byen Nantes i regionen Bretagne, der med 300.000 indbyggere har lidt andre dimensioner end Sorø. Hun og Celestine kom til Danmark i starten af september sammen med andre udvekslingsstudenter under AFS-Interkultur, der formidler opholdet.

Rose bor hos familien Søndergaard, som har Ella, der går i 4Z.

”Jeg havde lyst til at komme til et andet land og kendte ikke andet til Danmark end det en ven, der har været i København på ferie, fortalte mig,” sige Rose.

”Jeg synes virkelig godt om at være her. Alle er flinke, og jeg har fået mange nye venner.”

Hun nævner, at i forhold til sin egen skole, er lærerne på SPRS ikke nær så strenge. Skoledagen er også blevet kortere. På SPRS slutter den normalt 14:30, hvor hun er vant til at være i skole til 17:30 i Frankrig. Desuden er der forskel på spisetiderne i Danmark i forhold til Frankrig. Hun plejer at spise frokost mellem 12 og 13 og aftensmad mellem 20 og 21.

Rose har fået sin egen ”buddy”. Det er Sofie Krogh fra 9Z, som hun sidder ved siden og kan stille alle de spørgsmål, hun har brug for i dagligdagen.

Et trygt land

Celestine Pilliot er skolens anden udvekslingsstudent. Hun kommer fra en lille by, der ligger i nærheden af den større provinsby Belfort i Alsace i det nordlige Frankrig.

Hun valgte at gå i skole i Danmark, fordi hun havde hørt, at vi var en glad befolkning i et trygt land.

”Jeg holder allerede meget af den danske mentalitet. Lærerne på skolen er virkelig flinke. I Frankrig bruger vi papir i undervisningen, hvor I har computere,” siger Celestine. Hun bor i Stenlille hos familien Dyhr Jensen, som har Lea, der går i 7Z. Her har hun allerede lært uundværlige danske ord som ”tak” og ”køkkenrulle”.

Celestine har bemærket, at danske teenagere har større frihedsgrader i forhold til franske. ”I kan tage det tøj på i skole, som I har lyst til. I Frankrig er det meget strengere mht. dress-code. Vores lærere er strenge, og vi har ikke lov til at gå så meget ud, som vores danske kammerater,” siger Celestine.

Hendes ”buddy” på skolen er Rose Stensberg fra 9Y. Udover at hjælpe Celestine med praktiske ting på skolen og support til computeren har de to piger for nylig haft en fælles præsentation i engelsk om ”The American Civil Rights Movement.”

Sofie og Rose har blandt andet vist Rose og Celestine rundt i Sorø, hvor de bl.a. gik en tur omkring søen og så Klosterkirken. De danske buddies sørger også for, at de franske piger bliver inviteret med til forskellige arrangementer.

 

 

 

 

 

 

 

Danske Sofie og franske Rose

Franske Celestine og danske Rose