69 afgangselever blev sendt videre ud i livet

Onsdag den 23. juni holdt Sorø Privatskole dimission for årets afgangselever på 9. årgang. 

Pga. corona holdt skolen en dimission for hver af de tre afgangsklasser med taler, overrækkelse af eksamensbeviser og legater samt musik og sang.

I sin tale lagde skoleleder Nanna Kofoed Øhrgaard vægt på, at eleverne nu skal videre ud i livet.

”I skal ud og møde nye mennesker. Nye kammerater. Nye lærere. Der bliver stillet nye krav til jer, og jeg kan forestille mig, at I nok har en lille smule sommerfugle i maven, når det gælder den allernærmeste fremtid. 

Det er jeg sikker på, I alle er klar til. For det er med stolthed jeg kan sige, at vi på Sorø Privatskole nu sender en ny årgang livsduelige unge mennesker ud i tilværelsen. Unge mennesker der har fyldt rygsækken op med viden og kompetencer, som vil være en hjælp for jer, når I skal træffe vigtige valg i jeres liv.

Som jeres lærere glæder vi os over, at I gennem årene her på skolen har rykket jer. I er godt på vej ind i voksenlivet, og vi er stolte af jer, ligesom vi håber, at I er stolte over at have taget jeres afgangsprøve på Sorø Privatskole,” sagde Nanna.

Skolelederen tilføjede, at ”uanset hvor I kommer hen, bliver I vurderet på, om I er ordentlige mennesker, der tager hånd om andre og fællesskabet – og ikke er typer, der udelukkende fokuserer på mig, mig, mig. 

Det er værdier, vi har forsøgt at indpode i jer gennem alle jeres skoleår, og her ved udgangen på det hele kan jeg konstatere, at I både som individer og gruppe lever op til denne ordentlighed.”

Nanna Kofoed Øhrgaard ønskede eleverne tillykke og held og lykke på deres videre færd ud i tilværelsen.