Hæder til skolens science-talenter

Det var store finaledag lørdag den 9. november på Mærsk McKinney Møllers Videncenter på Akademigrunden.

Sorø Privatskole debuterede i videnskabskonkurrencen ”First Lego League”, hvor man skulle finde det hold blandt 17 skoler i regionen, som skulle videre til den skandinaviske finale.

”Vi havde et stærkt hold med 11 elever. Vi kaldte os Robotfox SPRS, og vores placering i konkurrencen gik over al forventning. Vores elever gjorde en kæmpe indsats,” siger Carsten Sørensen, lærer og holdets vejleder i konkurrencen.

Eleverne kæmpede i følgende discipliner

  • robotkamp
  • teknologi (design og programmering af en Lego Mindstormsrobot)
  • forskning (projektopgave)
  • kerneværdier med fokus på holdets interne samarbejde

Holdet opnåede en top 3-placering i den samlede konkurrence.

Desuden fik holdet en pokal for 2. pladsen i teknologi. Endelig fik holdet den særlige pris, ”Scandinavian Innovation Award”, for en særlig god projektopgave. Hvis en senere jury finder, at projektet er ét af de 10 mest spændende i Skandinavien, bliver holdet inviteret til en konkurrence i Norge, for at finde det mest allermest spændende projekt. 

”Målet med turneringen er at inspirere børn og unge fra 10-16 år til at blive morgendagens, ingeniører, forskere og problemløsere. Og mon ikke nogle af vores elever går videre ad den naturvidenskabelige vej på et tidspunkt? I hvert faldt gjorde de det virkelig godt, så stort tillykke til alle på holdet for en virkelig flot indsats,” siger Carsten Sørensen.

Tjek hvad Dit Sorø har skrevet om begivenheden.