Efterlysning: To værtsfamilier til to udenlandske studerende

Organisationen for international ungdomsudveksling, AFS-Interkultur, efterlyser to familier, der i tre måneder - fra starten af september til starten af december - har tid, lyst og plads til at have en 15-årig, udenlandsk studerende boende. Begge studerende kommer til at følge undervisningen i 9. klasse på Sorø Privatskole.

 

Familien Madelung på tur i Jylland med deres tyske udvekslingsstudent Linnea.

I efteråret fulgte Linnea Hertel (tv) undervisningen i 9X. Her ses hun sammen med sin klassekammerat Camille Madelung.

Familien Madelung havde i efteråret den tyske udvekslingsstudent Linnea Hertel boende. Det var en god oplevelse, både for familien og Linnea.

Birgitte Madelung er mor til Camille i 9X og sidder i bestyrelsen for AFS-Interkulturs lokalforening i Holbæk, som også dækker Sorø-området. Det er i denne forenings regi, man finder de to studerende, som skal på ophold i Sorø i tre måneder.

”De kommende to unge mennesker kommer begge fra et europæisk land, og det er meningen, de skal være en del af familiens daglige liv, og altså også deltage i undervisningen i 9. klasse på Privatskolen,” siger Birgitte.

”Det er væsentligt at understrege, at alle typer familier kan søge om at blive værtsfamilie,” tilføjer hun.

”Og så skal familien selvfølgelig have en ekstra seng, og hvis der også er et ekstra værelse, er det fint. Det giver den unge mulighed for at kunne være sig selv. Familien behøver ikke selv have et barn i 9. klasse, blot de er åbne og positive og tager godt imod det unge menneske, vil alt være godt.”

Ansøgning

Man kan få mere info om AFS-Interkultur på www.afs.dk, hvorfra man også kan sende en ansøgning.

I ansøgningen kan man fortælle, hvilke særlige interesser familien har, og om man ønsker en dreng eller pige boende. Hvis man kommer i betragtning som værtsfamilie, vil man få besøg af repræsentanter fra AFS-Interkultur, hvor man bl. a. drøfter, hvordan man finder det bedste match mellem studerende og familie.

Del af dagligdagen

”Der er ingen krav til familien om, at man skal være turistguide i Danmark i weekender og ferier. Det er fint at tage rundt og opleve dele af lokalområdet eller Danmark, men det vigtigste er, at de unge mennesker bliver en del af familiens hverdag,” siger Birgitte.

Mere info

Et godt sted at indlede overvejelserne om at blive værtsfamilie er at tage en snak med Birgitte Madelung, der kan træffes på telefon 29 65 93 01 / e-mail birgitte-madelung@privat.dk

Læs også artiklen ” I Tyskland siger man De til sin lærer” om den tyske udvekslingsstudent Linnea Hertel og hendes oplevelser med værtsfamilie og skole.