Fri leg i SFO

”Vores SFO er et tilbud efter skole, hvor fri leg er vigtig. SFO skal netop ikke være en skole, for børnene vælger selv, hvad de vil lave. De kan lege eller lave ting,” fortæller pædagog Tina Hagemann, mens hun er i gang med at arrangere aktiviteter for nogle af børnene på legepladsen

”Men når vi går i gang med at lave ting, så skal de selvfølgelig gøres færdige,” siger Tina. Hun understreger, at i SFO’en er det sociale vigtigt. Og det kommer især børn til gode, som kan have problemer med at begå sig blandt deres kammerater i skolen.

Sorø Privatskole tilbyder Skolefritidsordning (SFO) fra og med børnehaveklasse til og med 3. årgang. 

Mere tid til leg

Holger og Alexander går i 0Y. De er i fuld gang på legepladsen, men har da lige tid til at fortælle, hvad de synes om SFO.

De er enige om, at der er meget mere tid til at legi SFO  end i skolen. De remser alle de ting op, som de synes er sjovt: Pandekager ved bål, spille fodbold, bygge ting, køre i mooncars og rutschebanen.

hjemmesiden kan du læse mere om vores SFO, der er et tilbud fra børnehaveklasse til og med 3. årgang.

SFO’en understøtter det enkelte barns udvikling af personlige, sociale og kulturelle kompetencer. Et barn har brug for at lære at vælge, for at kunne sige til og fra og dermed tage ansvar for sig selv i et socialt samspil med andre. I SFO'en har børnene mulighed for at være sammen med deres venner og udvikle nye venskaber, samtidig med at de kan deltage i forskellige aktiviteter inde og ude. Lokalerne er indrettet til fritidsaktiviteter, og vi kan benytte os af skolens øvrige lokaler og faciliteter, hvis det er nødvendigt. 

Læs også artiklen med afdelingleder Johnnie Christiansen om at skabe frirum for børnene i SFO og Klub.

 

Alexander og Holger går i 0Y. De er enige om, at der er meget mere tid til at leg i SFO end i skolen.

Fri leg gælder også for pædagoger.