Hjælpemidler er en mega hjælp

”Det var en lettelse at blive erklæret ordblind i midten af 6. klasse, for jeg havde svært ved at stave. Jeg læste ok men kunne ikke huske, hvad jeg læste, hvis jeg ikke fik teksten læst op,” siger Caroline Quirinus-Jensen, der går i 8.Y.

”Min bror er også ordblind, så det er noget vi har sammen,” nævner Caroline og tilføjer at flere i hendes familie har været ordblinde.

Hun blev som ordblind udstyret med hjælpemidler og fik ekstralærer i dansk, som hun kunne tale med om alt det, hun synes var svært.

I de første måneder brugte Caroline dog ikke hjælpemidlerne, da hun synes det tog for lang tid, ”men så sagde min mor, at min ordblindhed jo vil være der hele livet, og at jeg var nødt til at leve med det og bruge hjælpemidlerne.”

”I dag er jeg rigtig glad for min it-rygsæk, som jeg bruger dagligt. Det tager mig længere tid at læse og skrive, når jeg bruger programmerne, fx til opgaver i historie eller skriftlig fremstilling i dansk, men det gør, at jeg opnår bedre resultater,” siger Caroline. Hun synes samtidig, hun er blevet mere tryg og gladere i klassen, hvor hun er den eneste ordblinde. I begyndelsen synes hun, det var ubehageligt, men det hjalp, da hun fik tilknyttet en hjælpelærer, og i dag er det OK.

”Det er ikke alle, der forstår, hvad det vil sige, at jeg er ordblind. Nogle tror, det er fordi jeg har briller…,” siger Caroline smilende. Men hun tilføjer, at hun som ordblind nogle gange godt kan have svært ved at huske nogle ting. ”Det kan jeg godt bliver sur over,” tilføjer hun.

Carolines råd til andre ordblinde er, at de skal bruge deres hjælpemidler. ”Det er der ingen grund til at være bange for, og det er en mega god hjælp.”

Efter endt skolegang vil Caroline tage en tre-årig HF for ordblinde. Herefter kunne hun godt tænke sig at læse til pædagog.