Vores digitale verden

Mørket var så småt ved at slippe sit tag i denne efterårsmorgen, da jeg et par minutter for sent kom styrtende ind på matriklen

Skolepatruljen havde vist i dag glemt deres tjans, så Lene og jeg blev udstyret med hver vores slikkepind og kastede os ud i trafikken. Hold da op hvor er der mange ting skolepatruljerne skal holde styr på, når de, morgen efter morgen, hjælper os alle sikkert over vejen. De er seje de børn.

Da klokken ringede ind, kiggede jeg lige ind forbi 6.z, som i dag havde 3 elever der, for at være på den sikre side, var hjemme og vente på coronatest. De sad dog alle klar til undervisning derhjemme og fulgte med på Google hangout. Det kan godt være, at Corona har sat mange begrænsninger, som man efterhånden er ganske træt af, men der er også nogle gode ting, vi har lært af de omstillinger, vi har måttet igennem de sidste 6 måneder. En af dem er, at vi har fået øjnene op for alternative måder at følge undervisningen på, hvis man er nødsaget til at være hjemme.

Opløftet over en god oplevelse med den digitale verden gik jeg op på kontoret, åbnede min computer og forsøgte at logge ind på intra… Ingen respons. Dette har jeg så forsøgt kontinuerligt lige siden, dog uden held, og klokken har allerede passeret 18.30. Puha hvor kan man blive presset når det digitale driller!

Midt som jeg sad der og svedte over manglende intra, ja jeg havde vel nærmest intra-abstinenser, var jeg så heldig at få besøg af en skøn pige fra 3.y, som kom forbi mit kontor for at læse højt for mig af en bog, hun havde øvet sig på. Det var så skønt at mærke roen brede sig, når jeg sad der, én til én med en elev, som bare gerne ville vise mig sine fremskridt. Lige der blev jeg mindet om, hvorfor jeg for 20 år siden blev lærer. De små sejre vi ser hos eleverne hver dag, fjerner med et trylleslag alle frustrationer om nedlukkede intrasystemer, retningslinjer, budgetter og administrative opgaver.

Jeg håber, at alle elever og lærere har lavet noget andet sjovt i dag og lærerigt i dag, når nu de ikke har kunne tilgå hverken intra eller andre læringspoprtaler, der kræver brug af unilogin.

Nu vil jeg derfor lukke min computer og gå over i skolens gymnastiksal og holde bestyrelsesmøde med god afstand og uden at have læst en eneste intrabesked på en hel dag. Men mon ikke også det er meget sundt en gang imellem?