Vi savner den kendte hverdag

Her i uge 2 er nyhedens interesse omkring anderledes undervisning måske ved at have lagt sig. Ligeledes har begejstringen hos de fleste om at have fri fra skole.

Jeg tror alle savner hverdagen! Hverdagen som vi kendte den for 3 uger siden, hvor sociale fællesskaber var en hel naturlig del af vores liv.

Jeg oplever, at såvel lærere som elever savner deres kollegaer/klassekammerater. Savner at lave sjov, grine og hygge sig i det store fællesskab. I denne tid er det familierne, som har fået ekstra meget tid sammen, og det håber jeg, man kan finde overskud til at nyde i de små hjem, trods alt. Jeg glædes dagligt over, at vejret i disse uger har vendt, og at solen skinner, så alle forhåbentlig kan få lidt mere energi, for det er der brug for.

Jeg ved, der er mange af jer, som er pressede derude, og hvor lektier og skolearbejde virker uoverskueligt. Andre har mere overskud og ønsker onlineundervisning hele skoledagen. Nogle familier har et enkelt barn, andre mange børn, nogle er i job, andre uden job, nogle har godt net, andre intet net, nogle har overskud andre har intet overskud. Vi er 1300 forældre, 655 elever og 80 ansatte, og vi prøver alle at få det til at køre bedst muligt, og handler ud fra de bedste intentioner. Jeg synes, vi gør det godt alle sammen!

Undervisningen kører rundt om i klasserne, og det er meget forskelligt hvordan det bliver leveret og håndteret, det er egentlig ikke meget anderledes end normalt, men nu ses det nok meget mere tydeligt, hvor forskellige vi alle er, og hvor forskellige hensyn der skal tages ud fra årgange, klasser, elever, lærere mm.

Vi forsøger at balancere på en knivsæg, og at nå ud med den rette mængde hjælp, opgaver og information til alle. Vi gør os utallige erfaringer i øjeblikket, som hele tiden er med til at rette vores opgaver og undervisning ind, så vi kan gøre det så godt som muligt på vores sted, med de ressourcer vi har. Man kan helt sikkert finde grundskoler i landet, som gør noget andet end os, som underviser hele dagen foran en skærm, ligesom der er grundskoler hvor eleverne slet ikke har modtaget noget fra deres lærere. Sådan er skolerne forskellige, og vi gør det forskelligt. Vi gør det vi tror på virker, ligesom vi gør det i dagligdagen.

Vi gør det, der virker hos os, og med øje for, at vi skal have alle med. Nogle lærere lægger opgaver ud og kommunikerer på showbie, nogle laver videochats, andre tager på vinkebesøg udenfor elevernes hjem, nogle ringer elever og forældre op, andre har sat materialer ud i carportene med små beskeder til eleverne.

Jeg er imponeret over alt det, der foregår på vores skole, hvor kreativt personalet tænker og hvor meget de bekymrer sig om, hvordan deres elever har. Det gør mig stolt, at vi har så engagerede lærere, elever og forældre, som alle bidrager til, at vi kommer bedst muligt igennem denne svære periode.

Pas på jer selv og hinanden derude.