I praktik som lærer

15-årige Sebastian Pedersen fra Ejby Skole er i denne uge i praktik som lærer på SPRS.

”Jeg valgte at gå i erhvervspraktik som lærer, da jeg i øjeblikket overvejer om, jeg skal læse til lærer eller journalist. Da jeg allerede véd en del om journalistik, valgte jeg at kontakte Sorø Privatskole for at høre om jeg kunne komme og opleve jobbet som lærer helt tæt på,” fortæller Sebastian.

Han er blevet taget godt imod af skolens lærere og har primært haft timer sammen med sine nye ”kolleger” i de mindre klasser. ”Det er gået virkelig godt. At være lærer er slet ikke som jeg forventede. Lærerne bruger meget tid på forberedelse, og det kræver tid at planlægge, hvad eleverne skal lære. Jeg er blevet stor fan af lærerjobbet,” siger Sebastian.

Han har været rundt i forskellige klasser fra 0. til 7. årgang og har deltaget i undervisningen. En sjov oplevelse havde han sammen med 0. klasserne, som han spillede bold med. Her endte det med at halvdelen af eleverne skød bolde efter ham til stor morskab for alle.

Aktivitet i undervisning

Sebastian fandt selv frem til Sorø Privatskole, som han fik et godt indtryk af ved at tjekke hjemmeside og andres anbefalinger af skolen. Hans mor arbejder i Sorø, så han følges med hende i bilen om morgenen og tager selv bussen hjem til Ejby om eftermiddagen.

Det er en glad ung mand, der har gjort sig sine første erfaringer som underviser. ”Efter min uge på skolen læner jeg mere og mere mod at vælge lærervejen,” fastslår Sebastian.

”Jeg synes, I har nogle virkelig gode lærere, og der er meget aktivitet i undervisningen. Det faglige bliver ofte kombineret med leg og spil. Det kan jeg godt lide,” siger Sebastian, der i næste uge vender tilbage til sin egen 9. klasse. En erfaring rigere.

Sebastian i en pause på lærerværelset.