Eleverne vil i skoleåret løbende stifte bekendtskab med evalueringsformer, der både har til hensigt at vurdere egen læring, andres præstationer og feedback til lærerens undervisning. Skolens evalueringskultur er baseret på læringsledelse fra Kompetencehuset Heckmann. Skolen tager ST-prøver, læseprøver og matematikprøver samt nationale tests. Disse formidles videre til elever og forældre enten ved skole-hjem-samtalerne eller ved kommunikation via Intra. Eleverne på 7., 8., 9. årgang får et karakterblad, der viser deres faglige standpunkt i alle fag.
Underetning og inddragelse
På Sorø Privatskole sker vurderingen af elevernes generelle faglige standpunkt, når alle klassers lærere rutinemæssigt holder to årlige konferencer, hvor klassens elever gennemgås. Disse klassekonferencer har til hensigt at sætte fokus på lærernes undervisning med henblik på at højne den enkelte elev fagligt. Skolen benytter læsevejledere i dansk og matematikvejledere i matematik.
Vejlederne samler alle resultater fra de diagnostiske test, som faglærerne tager i klasserne. Klasselæreren er tovholder i samarbejdet om klassen og indkalder til supplerende møder efter behov. Teammøder om fag og klasser er indlagt i lærernes kalender.
Lærerne retter, kommenterer og vurderer elevernes større skriftlige opgaver i alle fag og på alle klassetrin. Lærerne vurderer løbende elevernes mundtlige præstationer. Lærerne registrerer elevernes resultater i både større skriftlige opgave og mere rutineprægede opgaver som diktat, færdighedsregning, grammatik m.m. i alle fag og på alle klassetrin samt i afsluttende opgaver eller test efter længerevarende emner eller forløb. Dette gælder også Nationale test.
Underretning om standpunkt
Eleverne på 7., 8., 9. årgang får et karakterblad, der viser deres faglige standpunkt i alle fag to gange i løbet af skoleåret. 9. årgang får derudover et afgangsbevis, som viser deres faglige standpunkt i alle fag efter afgangsprøverne. 8. årgang går til terminsprøver to gange i løbet af et skoleår. 9. årgang går til terminsprøve en gang i løbet af skoleåret. 9. årgang går derudover til afgangsprøve en gang i løbet af skoleåret.
Skole-hjem-samarbejde
Lærerne skal kontaktes på skolen i arbejdstiden mandage, onsdage, torsdage kl. 8:00-16.00, tirsdage kl. 8:00-16:30 og fredage kl. 8:00-15:00.
Forældremøder ligger fra kl. 18.30-20:00.
Skolehjemsamtaler ligger fra kl. 15 og frem.
Forældre og elever vil to gange årligt modtage indbydelse til en skolehjemsamtale. Ved første skolehjemsamtale vil dansk eller klasselæreren være til stede. Ved anden skolehjemsamtale vil klasselæreren og en faglære være til stede. I særlige tilfælde, hvor forældre, elever eller (fag)lærer ønsker en samtale med hinanden, kan dette naturligvis aftales.
Ved skolehjemsamtalerne, fra 3.–9. årgang, er det en selvfølge, at både forældre og elever deltager. Til skolehjemsamtalerne tales der om hele elevens skolegang fagligt og socialt. Der tilbydes samtaler på 10 min pr. elev pr. lærer.
I indskolingen deltager klassepædagogen ved den ene samtale.
For elever på 4.–9. årgang vil forældre og elever, udover overstående, også modtage en indbydelse til fagsamtaler, hvor man har mulighed for at tale med klassens øvrige lærere.
Ved den anden skolehjemsamtale er det valgfrit at deltage i skolehjemsamtalerne. Hvis man føler, at det hele bare kører, og der ikke er noget, som skal tages op, behøver man ikke at skrive sig på en samtaletid.