Om dagligdagen i klubben

Klubben er et fritidstilbud efter skoletid til elever fra 4.-6. årgang på Sorø Privatskole. Det betyder, at de kan komme, når de har lyst og behov for det. Det er med andre ord op til forældre og børn at aftale, hvornår barnet skal være i klubben.

 

Fælles samlingssted

Klubben er et fælles samlingssted for børnene og deres klassekammerater på tværs af klasser og årgange. Børnene møder ind i klubbens eget hus med egen grøn have, hvorfra det nemt at benytte skolens øvrige lokaler, faciliteter og legeplads. I klubben vægter pædagogerne det højt, at børnene har fri i klubben, og at de bliver inddraget i den fælles hverdag, både i forhold til ansvar og i forhold til aktiviteter. Derfor følger pædagogerne også så vidt muligt børnenes interesser, ligesom de skaber nye muligheder sammen med børnene.
 

Udvikling af kompetencer 

Klubben lægger vægt på at understøtte det enkelte barns udvikling af personlige, sociale og kulturelle kompetencer. Børnene har fortsat brug for at lære at vælge, for at kunne sige til og fra, og dermed tage ansvar for sig selv i et socialt samspil med andre. I klubben udvikler børnene sig gennem meningsfyldt samvær, hvor de også udvikler deres sociale færdigheder, når de agerer i selvvalgte og ikke selvvalgte fællesskaber. Klubben er på den måde en naturlig del af skolens samlede virke.

 

Aktiviteter i klubben

Fester - typisk kl. 17:30-21, Børnenes Rekordbog-forsøg, Kragerup Go High, Løb, Ringsted Svømmeland, Mountainbike, Halloweenfest, Stor bagedyst, Parnas natur & aktivitetspark, FIFA-konkurrence, Bordfodbold, Biograftur og meget andet. Vi finder løbende på nye aktiviteter.

 

Kolonier

I den første og sidste uge af sommerferien er klubben på koloni. I den første uge er klubben på børnefestivalen Vilde Vulkaner i Vordingborg. Børnene bor i teltlejr og der er live musik på scenen med kendte danske musikere. I den sidste uge er klubben på sommerlejr. Kolonierne er frivillige og tilmelding og betaling sker særskilt.