Om dagligdagen i klubben

Klubben er et fritidstilbud efter skoletid til elever fra 4.-6. årgang på Sorø Privatskole. Det betyder, at de kan komme, når de har lyst og behov for det. Det er med andre ord op til forældre og børn at aftale, hvornår barnet skal være i klubben.

 

Fælles samlingssted

Klubben er et fælles samlingssted for børnene og deres klassekammerater på tværs af klasser og årgange. Børnene møder ind i klubbens eget hus med egen grøn have, hvorfra det nemt at benytte skolens øvrige lokaler, faciliteter og legeplads. I klubben vægter pædagogerne det højt, at børnene har fri i klubben, og at de bliver inddraget i den fælles hverdag, både i forhold til ansvar og i forhold til aktiviteter. Derfor følger pædagogerne også så vidt muligt børnenes interesser, ligesom de skaber nye muligheder sammen med børnene.
 

God og aktiv klub: Vi evaluerer og tilpasser løbende tilbud og arrangementer sammen med elever og forældre for at sikre os en god og aktiv klub. Sammen skaber vi klubben.

 

Udvikling af kompetencer 

Klubben lægger vægt på at understøtte det enkelte barns udvikling af personlige, sociale og kulturelle kompetencer. Børnene har fortsat brug for at lære at vælge, for at kunne sige til og fra, og dermed tage ansvar for sig selv i et socialt samspil med andre. I klubben udvikler børnene sig gennem meningsfyldt samvær, hvor de også udvikler deres sociale færdigheder, når de agerer i selvvalgte og ikke selvvalgte fællesskaber. Klubben er på den måde en naturlig del af skolens samlede virke.

 

Aktiviteter i klubben: Fester - typisk kl. 17:30-21, Børnenes Rekordbog-forsøg, Kragerup Go High, Løb, Ringsted Svømmeland, Mountainbike, Halloweenfest, Stor bagedyst, Parnas natur & aktivitetspark, FIFA-konkurrence, Bordfodbold, Biograftur og meget andet. Vi finder løbende på nye aktiviteter.

 

Kolonier

I den første og sidste uge af sommerferien er klubben på koloni. I den første uge er klubben på børnefestivalen Vilde Vulkaner i Vordingborg. Børnene bor i teltlejr og der er live musik på scenen med kendte danske musikere. I den sidste uge er klubben på sommerlejr. Kolonierne er frivillige og tilmelding og betaling sker særskilt.

 

RIGTIG SJOVT I KLUBBEN

Ava Stade går i 4.X. Hun er lige begyndt i Klubben efter sommerferien, og det er hun glad for.

”Jeg er sammen med mine venner i Klubben, og vi har det rigtig sjovt sammen. Vi får lov til meget mere end i SFO, og det kan jeg godt lide,” siger hun.

Ava deltog i Klubbens tur til Dyrehavsbakken i sommerferien. Det var et hit, og hun var helt vild med din forlystelse, der hed Doubleshot, hvor man sidder i et tårn og bliver skudt hurtigt op, og så kører langsomt ned.

 

 

SAMMEN MED VENNERNE

Josefine Borlund Jensen går i 4.Y. Hun er er begyndt i Klubben efter sommerferien.

Josefine er glad for Klubben. ”Her kommer mange af mine venner, og vi hygger os.” Josefine sætter pris på den daglige eftermiddagssnack og småkagerne. ”Og om fredagen får vi fredagskage,” tilføjer hun.

I de første uger i Klubben har Josefine især været glad for at være på det kreative værksted, hvor hun har arbejdet med ler og malet på træstubbe. ”Det er sjovt at male sammen med mine venner, ligesom det er sjovt at spille sammen på telefonen,” siger hun.

 

 

DET BEDSTE ER AT VÆRE SAMMEN

Ella Smed Søndergaard, Catrine Olsen og Victoria Lindhardt Larsen går alle i 5.Z og kender derfor Klubben godt gennem det seneste år.

”Det er sjovt at være her sammen med sine venner,” siger Catrine. ”Ja, så behøver vi ikke lave legeaftaler,” tilføjer Ella.

På spørgsmålet til pigerne om, hvad de laver i Klubben, siger de samstemmende, at de for det meste spiller. ”Især med hinanden,” siger Victoria.

Det er lidt forskelligt, hvor længe de er i Klubben. Nogle dage er de der til kl. 16. Andre dage går de kl. 15:30, og tit følges de ad hjemad.

To af pigerne var med på Klubbens sommertur til X-jump, hvor de hoppede i trampoliner og kæmpede mod hinanden på en smal måtte, hvor det gjaldt om at slå hinanden ned med store skumgummipuder. ”Det var jeg den bedste til,” siger Catrine.

Pigerne er enige om, at det bedste ved Klubben er, at de kan spille, at der er snacks om eftermiddagen – og at de kan være sammen.

 

 

Sociale medier

Skolen bruger aktivt de sociale medier i forskellige sammenhænge. Det kan være deling af hverdagsmomenter, mærkedage, informationer, presseklip, stillingsopslag eller lignende.

Følg os på