Skoletandpleje

Sorø Kommunale Tandpleje

Rådhusvej 6, 4180 Sorø

tandplejen@soroe.dk

57 87 67 50

Mandag til torsdag kl. 8.00-16.30, fredag kl. 8.00-13.30

http://soroe.dk/sundhed-og-sygdom/tandlaege

 

Sorø Kommunale Tandpleje tilbyder alle kommunens børn og unge fra 0 til 18 år gratis tandpleje.

Den kommunale tandpleje lægger stor vægt på forebyggelse. Ved at give eleverne viden om tænder, og hvordan de passes bedst, er det tandplejens mål, at de unge ved daglig god mundhygiejne selv bliver i stand til at tage vare på tænderne - på en sådan måde, at de har et velfungerende tandsæt hele livet.

 

Alle former for nødvendig behandling

Tandplejen omfatter foruden regelmæssige undersøgelser af tænder alle former for nødvendig behandling. Ved undersøgelserne kontrolleres desuden, hvordan tandstillingen udvikler sig, og bliver der behov for tandregulering, udføres den også i den kommunale tandpleje. De regelmæssige undersøgelser foregår ca. hver 18. måned eller oftere, hvis der er behov for det.

 

Individuelle tider

Eleverne i de yngste klasser får tilsendt individuelle tider til undersøgelse sammen med deres forældre. De ældre elever får også individuelle tider, og nogle kommer med deres forældre, medens andre selv kommer til klinikken. Ingen børn og unge får foretaget større behandlinger før der er truffet aftale herom med forældrene.

Så længe eleverne er under 10-12 år, er det vigtigt, at de får hjælp af en forælder ved tandbørstningen hver aften. Erfaringen viser nemlig, at mindre børn har svært ved at børste helt rent.

 

Flytning

Byrådet har vedtaget at etablere en central tandplejeklinik i kommunen, således at de nuværende geografisk spredte klinikker bliver samlet under ét tag. Her modtager alle børn og unge fra kommunen behandlinger og tandregulering. Klinikken får adressen Rådhusvej 6, 4180 Sorø, men beholder både sit nuværende hovednummer 57 87 67 50 og mail adressen tandplejen@soroe.dk.

 

Spørgsmål

Alle elever og forældre er altid velkomne til at kontakte tandplejersken, hvis der er problemer, eller hvis man har spørgsmål om tænder og tandbehandling.