12 teaterforestillinger på kunstmuseet

8. årgang har netop deltaget i et kunstforløb med en forfatter, en skuespiller og en teaterinstruktør. Forløbet foregik skiftevis på Sorø Kunstmuseum og i elevernes klasselokale.

 

Med udgangspunkt i udvalgte kunstværker på Sorø Kunstmuseum skulle eleverne i grupper udvikle små forestillinger, som de spillede for hinanden på museet fredagen den 23. april.

Den første dag – mandag - blev indledt en rundtur til de udvalgte kunstværker på Sorø Kunstmuseum ved kunstformidler Andreas Spinner Nielsen og introduktion til forløbet ved teaterinstruktør Hans-Peter Kellner.

Tirsdag mødte eleverne forfatter Hanne-Vibeke Holst og skuespiller Andrea Vagn Jensen, der gav et eksempel på en tidligere forestilling foran et af kunstmuseets værker. Eleverne begyndte også på et skrivearbejde med forfatter og dramatiker Line Knutzon. Andrea Vagn Jensen, Hans-Peter Kellner og Line Knutzon arbejdede på skift med eleverne onsdag og torsdag på museet og på skolen.

”Elevernes tekster tager udgangspunkt i museets værker og reflekterer dem på en meget subjektiv og individuel måde. Det sceniske arbejde tager udgangspunkt i såvel værkerne som teksterne og har som opgave at præsentere begge med scenekunstens midler på bedst mulige måde,” siger Hans-Peter Kellner.

Det vigtige med projektet var ikke resultatet, men selve processen og den dermed forbundne læring om kunstarterne og deres relationer til hinanden. Og den oplevelse, at man selv kan vælge måden at betragte billedkunst på, uafhængig af viden om værkernes baggrund eller kulturhistoriske sammenhæng – og dermed overvinde tærskelsangsten overfor kunsten og dens hellige haller. 

Projektet er realiseret med støtte fra Statens Kunstfond.

Tjek de 12 forestillinger, der alle giver tilskuerne unikke teateroplevelser.

 

 

Christen Dalsgaard - Sommerdag ved udlængerne til Krabbesholm
L A Ring Maduddeling på Frederiksberg - hold 2
L A Ring: Maduddeling hold 1
Peter-Louis Jensen: Struktur. 16 objekter
Astrid Kruse Jensen - Constructing a Memory
Peter Bonde - Not Yet Titles - hold 1
Peter Bonde - Not Yet Titles - hold 2
Petrov-Vodkin - Efter badet - hold 1
Petrov-Vodkin - Efter badet - hold 2
Sigurd Swane - Bøgen
Søren Hjort Nielsen - Tyven - hold 1
Søren Hjort Nielsen - Tyven - hold 2