Vores mål er at alle skal være glade

Det bliver Mads Damborg 9.X og Leonora Heslou 9.Y, der i dette skoleår kommer til at stå i spidsen for elevrådet som hhv. formand og næstformand.

De glæder sig til opgaven, selvom de lige skal vænne sig til deres nye roller på skolen.

”Det bliver jo vores opgave at lytte til eleverne og repræsentere dem over for skolens ledelse, så vi forhåbentlig kan få nogle af de ting igennem, som vi synes, der er behov for,” siger Leonora.

”Vi skal helt klar i gang med at arbejde med et bedre skema til fodboldbanerne, så alle klasser får lige meget tid. Det skal være mere retfærdigt for alle,” siger Mads.

”Vi overvejer også at foreslå et nyt klatrestativ i skolegården, men det er noget vi først skal drøfte i elevrådet,” siger Leonora. ”Vores mål er, at alle skal være glade for at gå på skolen. I hvert fald så mange som muligt.”

De regner også med, at elevrådet blive involveret i lille MGP for 4.-6. årgang og talentshowet for 7.-9. årgang.

Det private fylder kun lidt

På spørgsmålet om, hvad der kendetegner Sorø Privatskole, er begge enige om, at det, at skolen er privat, fylder meget lidt i dagligdagen. ”Vi er jo mange forskellige type her på skolen og ikke kun børn af rige forældre. Vi er en skole, hvor ens søskende typisk også går her. Det giver venskaber på tværs” siger Mads.

Leonora tilføjer, at der er et godt fællesskab på skolen på tværs af årgangene, hvilket bl. a. er et resultat af venskabsklasserne. ”Desuden kommer vi til at kende hinanden rigtig godt på tværs af klasserne, når vi sidder i elevrådet,” siger hun.

Klar til Berlin

Begge elever glæder sig til deres sidste år på SPRS. I næste uge skal de begge ud i praktik. Leonora i en børnehave og Mads som skytte på et gods.

Og så står der ellers lejrskole på programmet: 9. årgang skal til Berlin i uge 38. ”Lejrskoler er også med til at skabe venskaber på tværs, når vi er hele årgangen afsted i samme bus. Her lærer vi virkelig hinanden godt at kende. Så det bliver godt,” siger begge. Ingen af dem har været i Berlin tidligere, og de glæder sig mest til busturen, men også besøget på det Olympiske Stadion, synes de, lyder spændende.