I denne søde juletid

December måned er travl med mange gode traditioner både hjemme og i skolen. Det skriver Nanna i decembers nyhedsbrev.


Kære elever og forældre
 
Så blev december måned skudt i gang, og det gjorde den allerede torsdag den 30. november med et fantastisk julearrangement i SFO’en. Her var der besøg af mange forældre og søskende og der blev lavet juleting og spist æbleskiver.

Den 1. december juleklippede hele skolen i de to første lektioner, og jeg er blevet fortalt, at der også var nogle klasser, der fik lokket deres lærere til lidt mere juleklip op ad dagen, og det er da skønt at opleve juleglæden finde vej i alle klasselokaler.

Mellemtrinnet er i gang med deres traditionsrige juledørskonkurrence, og der glæder vi os meget til at se de flotte kreationer i løbet af december.

Som noget nyt i år laver udskolingen en billedkonkurrence med det bedste juleklassebillede, det bliver spændende at se hvad de finder på.

Julen har også indfundet sig på lærerværelset, hvor der hver dag i 10-pausen øves på årets julesang, som personalet synger i Klosterkirken. Lene og jeg har, traditionen tro, været ude og købe alle julegaverne til personalet lokalt i Sorø, og vi har været i 9 forskellige butikker i dette år. Nissebanden på 1. sal sender igen julekalender til børn og barnlige sjæle på alle skoledage, I kan finde linket til de forskellige episoder på opslagstavlen i intra.

Vi har været heldige at starte december måned med sne, hvilket er til stor glæde for alle børnene, og vi forsøger på bedste vis at passe godt på hinanden, og har bestemte områder til snelege og andre områder, hvor man kan færdes i fred for sneboldene.

Elevrådet har taget et spændede initiativ i år og har inviteret eleverne på mellemtrinnet til julefest tirsdag den 12. december kl. fra 13-16. Det bliver en hyggelig eftermiddag med live-musik på scenen, julekahoot med præmie, sjove julespil, klippe-klistre og en julebagekonkurrence. Måske kan denne fest blive en ny juletradition på skolen.

Onsdag den 13. december afholdes der Lucia for alle vores elever. Det holdes i afdelingerne, og det er elever fra 4. årgang som går Lucia. Det er en smuk tradition, hvor vi hylder den katolske helgen Santa Lucia, som symboliserer lys og godhed og som var kendt for at hjælpe de fattige og forfulgte.

Onsdag den 20. december holder vi vores traditionsrige juleafslutning i Klosterkirken. I år bliver det først kl. 11.15, og forældre og bedsteforældre er naturligvis også meget velkomne i sideskibene. Afslutningen i Klosterkirken varer ca. 1 time, så eleverne har fri ca. kl. 12.15. SFO og klub har åbent i forlængelse heraf.

Skolen starter igen torsdag den 4. januar, hvor vi glæder os til at tage imod alle klasserne og høre om deres skønne juleferie.

December måned er en travl måned med mange gode traditioner både hjemme og i skolen. På bare en måned skal der tændes kalenderlys, bages småkager, købes julegaver, ses julekalender, fældes juletræ, klippes julepynt, holdes julefrokoster, fejres juleaften og nytårsaften, byttes gaver og meget meget mere.

Jeg håber I alle får en fantastisk december med tid til også bare at slappe af og nyde tiden med hinanden.

Mange julehilsner

Nanna

Klik og læs hele nyhedsbrevet.