Klubben er ramme om fællesskabet uden for skoletiden

”Børnene har et virkelig godt fællesskab i Klubben, hvor de kan mødes og være sammen på en mere uformel måde efter skoletiden,” siger klubpædagog, Gertrud Bendorff.

 

Gertrud fortæller at for børn, der bor langt fra Sorø Kommune kan det være vanskeligt at mødes uden for skoletiden med kammeraterne. Her er Klubben en oplagt ramme om at være sammen.

”Nogle skal måske til sport senere på eftermiddagen, så er det oplagt at være i klubben, andre går i Musikskolen og tilbringer tiden før og efter hos os,” siger Gertrud.

”Børnene bestemmer selv, hvad de vil lave. Vi foreslår selvfølgelig nogle aktiviteter ude og inde, alt efter årstiden. De må være overalt på skolens område, og vi voksne er back-up, når det er nødvendigt.”

Der er eftermiddagsmad, og børnene sætter i denne tid stor pris på, at det ofte er is i denne tid.

Sammen med venner

Frederik og Jonatan går i 4Z. Isak og Vilhelm i 5Y. De kommer fast i klubben.

”Det er sjovt at være her sammen med sine venner. Især hvis ens forældre ikke er hjemme om eftermiddagen,” siger Jonatan.

”Vi har gode aktiviteter. Vi kan lave gaver og slås med gummisværd i haven og spille bold,” siger Frederik.

Drengene fortæller, at der typisk er boldspil i Klubben om torsdagen, og at de tit ser film om tirsdagen.

I dag skal flere af børnene støbe smykker at tin. Det er hittet p.t.

Lærke fra 4Z viser nogle af de smykker, hun netop har støbt. Hun synes især det er godt man kan være kreativ i Klubben spille bold og lege i haven. Marie fra 5X sætter især pris på at man kan være sammen med sine venner i Klubben, og at man stort set kan gøre de ting, de ting, man har lyst til.

Læs mere om Klubben på hjemmesiden, hvor der står, at Sorø Privatskole tilbyder klub fra og med 4. årgang til og med 6. årgang. En af de helt grundlæggende værdier for klubben er barnets ret til at bestemme over egen tid og voksnes respekt for barnets fritid. Barnet skal kunne mærke, at de udvikler sig samtidig med, at de bruger deres evner og kompetencer.

Indmeldelse i Klubben kan ske fra dag til dag.

Læs også artiklen med afdelingleder Johnnie Christiansen om at skabe frirum for børnene i SFO og Klub.

Lærke fra 4Z viser nogle af de smykker, hun netop har støbt.

Lærke synes især det er godt man kan være kreativ i Klubben spille bold og lege i haven. Marie fra 5X sætter især pris på at man kan være sammen med sine venner i Klubben, og at man stort set kan gøre de ting, de ting, man har lyst til.

Isak, Jonatan, Frederik og Vilhelm går i Klub.