Så blev det endelig 1. december

I samfundet generelt er der i denne tid mange ting, som vi kan være ærgerlige over. Ikke mindst begrænsningerne fra covid-19. Men midt i denne tossede tid er der heldigvis også en masse at glæde sig over, noget vi har ventet på i næsten et helt år… Nemlig juletiden.

I dag skyder vi julemåneden i gang, og jeg må indrømme, at julehyggen allerede har indtruffet hos mig, også selvom det i år bliver uden gløggarrangement i SFO, julefrokost med alle de skønne kollegaer eller den smukke juleafslutning i Klosterkirken.

Jeg elsker simpelthen julen, og det har jeg gjort lige siden jeg som en lille pige, stod med min storebror i hånden og så juletræet blive tændt på Storetorv i Rønne, spiste lyserøde julegrise fra Bager Jensen, sad forventningsfuld klar til julekalenderen hver aften og ventede tålmodigt med at åbne chokoladekalenderen hver dag, for altid den 24. at opleve, at min storebror havde spist den og pænt lukket lågen igen.

Julen er bare noget ganske særligt, især når man er barn. Det er der, hvor man lige kan hygge lidt ekstra, og gøre lidt mere ud af selv de små ting. Her på skolen har vi også fået julen inden for dørene. Pedellerne har pyntet op med gran og juletræer med lys på. Eleverne har klippet og klistret i klasserne og har lavet flot julepynt med saks og papir, eller printet det på 3D printerne i makerspace eller fået deres eget design skåret på lasercutteren. Der er blevet pyntet i klasserne og mellemtrinnet er i fuld gang med deres juledørskonkurrence.

Juleshopping

Lene og jeg har allerede været på juleshopping nede i Storgade og købt personlige julegaver til personalet. 70 ud af de 80 gaver bliver købt i Sorø by, og det er vi stolte af. I år har der så sneget sig lidt ekstra hygge ind, for personalet oplevede at få hver 24 kalenderpakker, som de åbner i december. Lene har pakket gaver ind til den store guldmedalje, kan I nok forestille jer. 80 x 24 pakker… Det er ved lidt hurtig hovedregning 1920 pakker! Pyha hun er sej, en rigtig Nissemor.

Om morgenen ser jeg flere og flere små søde nissepiger og nissedrenge, der kommer i skole med seje, smarte og søde nissehuer. Det er så hyggeligt at stå og se alle nisserne komme i skole, måske jeg også skal finde min nissehue frem, eller måske noget julet jeg kan komme i håret, nu må vi se hvad de næste par dage byder på.

I dag startede vi så også med skolens nye julekalenderlåge. Hver dag kommer der en lille film med skolens Nissebande, som bor på 1. sal. Nissebanden har været i arkiverne og lavet små film med forskellige julekalendermelodier op igennem tiden. Eleverne skal gætte hvilken julekalender de er fra, og så trækker vi lod om 1. pladsen blandt dem, der har flest rigtige. Det sker d. 18. dec. hvor vi har juleafslutning fra kl. 8.00-11.35 med julehygge, virtuel julebingo og musikalske indslag på afstand, juleevangeliet som læses højt af elevrådsformanden og en lille juletale fra mig.

Jeg håber, og tror på, at vi alle får en fantastisk skøn december måned.