Ro…

En af de helt store oplevelser i sidste uge var, da jeg, lettere tilfældigt, kom forbi salen og blev vidne til skolens skakturnering. Jeg må sige, at jeg var fuld af forundring, da jeg trådte ind i salen og så 138 elever fra 3. og 4. klasse sidde i fuldstændig tavshed og spille skak. Wow! 

Koncentrationen stod på i to lektioner, og eleverne var dybt engagerede. Hvor er det bare nogle fantastiske elever vi har.

Sciencehus i Silkeborg

Fredag var jeg afsted på et skolebesøg på TH. Langs Privatskole i Silkeborg, hvor jeg var ude og se deres nye Sciencehus. Det var en utrolig spændende bygning, de havde fået bygget, og der var tænkt mange spændende læringsrum ind med fantastiske detaljer. 

Bygningen var udefra som bygninger er flest. En firkantet bygning opført i røde mursten i to etager. Selvom det var en ny bygning, faldt den helt ind med skolens, i forvejen, gamle bygninger. 

Det spændende skete, da jeg trådte indenfor og blev mødt af cirkulære rum, hvor rummene i sig selv kaldte på fællesskab og sammenhold. Loftet var lavet som en kuppel, hvor der lige var blevet plads til planeterne, som med det samme skabte mange nysgerrige spørgsmål i mit hoved.

En af de ting, jeg også havde set frem til, var at opleve deres klasselokaler, hvor de har 44 elever i en klasse. Jeg tænkte, til at starte med, at 44 3. klasser, eller 44 9. klasser for den sags skyld, måtte give en hel del larm og uoverskuelighed for lærerne, men der blev jeg klogere. Da vi kom rundt i klasserne, oplevede jeg ro som hjemme hos os selv. Jeg oplevede glade og undervisningsparate elever, og der herskede på ingen måde kaos. 

”De har jo aldrig været vant til andet” sagde Allan, som er afdelingsleder på skolen, og det har han selvfølgelig ret i. Det er vildt som elever, og mennesket generelt, indordner sig under de rammer, der er givet. 

Det er altid spændende at komme ud og få inspiration andre steder, måske allermest, fordi man samtidig bliver bekræftet i det, man selv har: En fantastisk skole med de bedste medarbejdere, elever og forældre man kunne tænke sig.

Lejrskole på Skagen

Inspireret, og fyldt op med glæde, kørte jeg de sidste 2 ½ time til Skagen for at mødes med Rolf, som ejer vandrehjemmet, hvor vores 5. kl. kommer på lejrskole. Rolf havde inviteret til planlægningsmøde i weekenden for de skoler, som benytter dem som lejrskole, og jeg kan godt allerede nu afsløre, at kommende 5. årgang godt kan glæde sig til uge 37: Det bliver en fantastisk lejrskole!