Sorø Privatskole er certificeret i Science og Talent 2020

Vi har sendt en pressemeddelelse ud: Sorø Privatskole har netop modtaget sit 2020-certifikat for at have en klar talentstrategi, som skolen med succes har gennemført i 2019. Bag certificeringen står Astra - det nationale naturfagscenters talentindsats Science Talenter.

“Science Talenter arbejder for, at flere unge talenter med interesse for naturvidenskab oplever at blive udfordret i den daglige undervisning. Derfor står Science Talenter bag certificeringen “Science og Talent”, som danske grundskoler kan tildeles, hvis en række specifikke krav opfyldes. I sidste ende handler det om at skabe et miljø på skolerne, hvor der er plads til at nørde. Det gavner både den enkelte elev, men vi ved, at det også smitter af på hele skolens kultur”, siger konstitueret talentchef i Astra, Mie Berggreen Høj.

For at opnå certificeringen forpligter Sorø Privatskole sig til at have en talentvejleder og en strategi for skolens samlede talentindsats. Som en del af talentindsatsen deltager elever fra Sorø Privatskole også i en række talentaktiviteter med både lokale ungdomsuddannelser og virksomheder, hvor naturvidenskaben er i fokus. Herudover deltager elever i nationale konkurrencer og events, som fx Unge Forskere, LEGO League, Matematikkens Dag og Naturfagsmaraton samt campforløb hos Science Talenter.

”Vi er naturligvis tilfredse med at fastholde vores certificering, der er bevis på vores daglige fokus på talentudvikling. Vi har sat klare mål for talentarbejdet på Sorø Privatskole, og vi har uddannet talentvejledere til at hjælpe med at planlægge undervisningen - og ikke mindst identificere elever med talent eller særlige forudsætninger,” siger skoleleder Nanna Kofoed Øhrgaard.

FOTO:

Sorø Privatskole har netop modtaget sit 2020-certifikat for at have en klar talentstrategi. Skoleleder Nanna Kofoed Øhrgaard (th) sammen med den ene af skolens talentvejledere Gunhild Engholm Michelsen (tv).  Simon Egebjerg Nielsen er skolens anden talentvejleder.

Se også pressemeddelelse fra Danmarks Private Skoler - Talentarbejde styrker alle på skolen

Læs mere på sciencetalenter.dk/certificering/grundskole