Klar til forskningsdyst i Norge

Det er en gruppe forventningsfulde 7. klasses-elever, der søndag morgen drager til Norge for at deltage i den videnskabelige konkurrence ”Scandinavian Innovation Award”.

Forskningsprojektet fokuserer på at reducere CO2-udledningen i byggeelementer ved at tilføre hamp til den cement, der blandes i beton

Det er første gang, Sorø Privatskole er inviteret til at deltage i denne konkurrence, som hvor en eksklusiv skare på blot 10 hold er med.  

Det var under videnskabskonkurrencen ”First Lego League” i Sorø i november, at holdets forskningsprojekt blev udpeget som et af de mest interessante i landet – og efterfølgende blev eleverne inviteret til at deltage i konkurrencen, som finder sted i Trondheim mandag den 10. februar. Oprindeligt deltog 900 hold i konkurrencen fra hele Skandinavien.

Elevernes forskningsprojekt handler om at reducere CO2-udledningen i byggeelementer ved at tilføre hamp til den cement, der blandes i beton. Skolen samarbejder med en lokal hampproducent, da det er vigtigt for projektet, at der er tale om et let tilgængeligt naturprodukt, som kan produceres i store mængder.

I alt 10 elever tager med på turen til Trondheim sammen med deres lærer og vejleder Carsten Sørensen. Fem af eleverne, der har arbejdet med specifikt med forskningsprojektet, deltager i selve konkurrencen.

Holdet der skal afsted til Norge forbereder sig i disse dage til konkurrencen:

På foto ses fra venstre: Magnus Øhrgaard (7X), Alvin Johansen (7Z), Caya-Smilla Sandlykke (7X), Caroline Qurinius-Jensen (7Y), Camilla Frederiksen (7Y), Julie Panton (7Y), William Reimann (7Z), Oliver Christensen (7Z) og lærer Carsten Sørensen. Desuden er Mads Damborg (7X) og Oscar Egeville (7X) med på holdet.