Klar til forskningsdyst i Norge

Det er en gruppe forventningsfulde 7. klasses-elever, der søndag morgen drager til Norge for at deltage i den videnskabelige konkurrence ”Scandinavian Innovation Award”.

Det er første gang, Sorø Privatskole er inviteret til at deltage i denne konkurrence, som hvor en eksklusiv skare på blot 10 hold er med.  

Det var under videnskabskonkurrencen ”First Lego League” i Sorø i november, at holdets forskningsprojekt blev udpeget som et af de mest interessante i landet – og efterfølgende blev eleverne inviteret til at deltage i konkurrencen, som finder sted i Trondheim mandag den 10. februar. Oprindeligt deltog 900 hold i konkurrencen fra hele Skandinavien.

Elevernes forskningsprojekt handler om at reducere CO2-udledningen i byggeelementer ved at tilføre hamp til den cement, der blandes i beton. Skolen samarbejder med en lokal hampproducent, da det er vigtigt for projektet, at der er tale om et let tilgængeligt naturprodukt, som kan produceres i store mængder.

I alt 10 elever tager med på turen til Trondheim sammen med deres lærer og vejleder Carsten Sørensen. Fem af eleverne, der har arbejdet med specifikt med forskningsprojektet, deltager i selve konkurrencen.

Holdet der skal afsted til Norge forbereder sig i disse dage til konkurrencen:

På foto ses fra venstre: Magnus Øhrgaard (7X), Alvin Johansen (7Z), Caya-Smilla Sandlykke (7X), Caroline Qurinius-Jensen (7Y), Camilla Frederiksen (7Y), Julie Panton (7Y), William Reimann (7Z), Oliver Christensen (7Z) og lærer Carsten Sørensen. Desuden er Mads Damborg (7X) og Oscar Egeville (7X) med på holdet.

 

Forskningsprojektet fokuserer på at reducere CO2-udledningen i byggeelementer ved at tilføre hamp til den cement, der blandes i beton